låt en kakelrengöringsexpert ta hand om din fogrengöring

5 vanliga frågor om kakel- och fogrengöring till en kakelrengöringsexpert

Smutsig och möglig fog är inget som någon vill ha i sitt hem. Tyvärr kan det vara mycket svårt att rengöra fog och kakel – ibland verkar det som att ingen mängd skrubbning gör kaklet skinande rent. Men med lite ansträngning så kan du få din fog och kakel att se fantastiskt ut. Här besvarar en kakelrengöringsexpert från en rekommenderad städfirma i Eskilstuna de vanligaste frågorna om att fogrengöring samt vård av sitt kakel.

 1. Bör jag göra en fogrengöring och vårda mitt kakel regelbundet?

  Förutom de uppenbara estetiska anledningarna för att rengöra din fog och kakel, så är det också viktigt att hålla dem rena för att dessa områden kan det lätt växa fram skadliga mikrober och patogener. Fog, som är ett poröst material, kan bli särskilt problematiskt för att det absorberar fett, olja och andra substanser som kan bidra till dålig inomhusluft.

 2. Hur märker jag om min fog och kakel behöver rengöras?

  Första steget för att avgöra om du behöver rengöra din fog och kakel är med en visuell inspektion. Om kaklet eller fogen ser smutsig ut så behöver det nog rengöras. Försök också jämföra kaklet och fogen i ett område som används mycket med ett område som används lite. Är det mycket mörkare i det område där det används mycket så är det dags att rengöra.

 3. Vad ska jag göra om det finns mögel i min fog?

  En möglig fog kan vara väldigt svår att rengöra. Att skrubba med ett rengöringsmedel för hemmet kan ta bort en del mögel på fogens yta så kan möglet ofta ha fått fäste djupare ner i fogen. Om dina gör-det-själv lösningar mot ditt mögelproblem inte fungerar så kanske du behöver anlita en expert för en ordentlig fogrengöring.

 4. Skall jag anlita en professionell städfirma för att få mitt kakel att se ut som nytt?

  Om du skall anlita en firma eller ej beror på hur smutsigt ditt kakel och fog är. En rengöring på egenhand kan få bort mycket av den ytliga smutsen så är det nästintill omöjligt att få bort den smuts som sitter djupt inbäddat i kaklet och fogen. Kakelrengöringsexperter använder specialutrustning för att djuprengöra ditt kakel och för fogrengöring. Dessutom, efter att rengöringen är färdig, så kommer de flesta proffs lägga på tätningsmedel på ditt kakel och fog som gör det lättare att rengöra i framtiden.

 5. Kan professionella städfirmor få mitt kakel att se nytt ut?

  Det beror på. Även om en professionell städfirma kan ge imponerande resultat så är det inte alltid möjligt att få ett kakel att se nytt ut igen. Gammalt kakel kan ha missbildningar som är omöjliga att få bort och om du har bortsett från att rengöra ditt kakel och fog under många år så kan det vara svårt att få bort de djupt ingrodda fläckarna.