städa upp ditt sovrum

8 snabba tips för att organisera ditt sovrum

Sovrummet är platsen där din dag börjar och slutar. Du strävar förmodligen mot att få det rent och snyggt så att du kan känna dig avslappnad där. Om du råkar ha högar med saker i ditt sovrum, är det hög tid att rensa upp röran.

Testa följande tips på hur du skapar ordning i ditt sovrum

När du har ett oorganiserat sovrum ser det inte bara obehagligt ut, utan kan till och med orsaka stresskänslor. Men det är inte för sent. Lär dig följande tips, eller kontakta de bästa städfirmorna i Eskilstuna för städhjälp.

1. Dela upp ditt lagringsutrymme

Försök att ordna ditt utrymme i klassificerade avdelningar och sortera saker i hyllor och garderober genom att gruppera dem efter ordningen du själv skapar. Det kommer att frigöra mer utrymme, och du kommer också att kunna utföra din städning snabbare. Överväg att lägga till krokar på väggarna så att du kan förvara skor, väskor, bälten och andra föremål längs väggarna, så att de inte ligger på golvet.

2. Skapa förvaringslådor i sovrummet

Ställ in lådor som ska rymma både saker du måste behålla, och de saker som du känner för att kasta bort. När du har kategoriserat alla föremål, och ditt golv är tomt, bestäm sedan vad du ska behålla och vad du kommer att bli av med. Genom att göra detta kommer du att kunna placera föremålen som ska kastas i sina respektive lådor och de som ska förvaras i dina ”för att behålla” lådor. Du behöver inte nödvändigtvis kasta bort föremål som du inte använder, men det kan vara bra att tänka över vad du faktiskt behöver och vad som bara tar plats.

Du har också möjlighet att donera dem till de behövande. Detta inkluderar saker som kläder som du inte har bär under flera månader men som fortfarande är användbara, och då kan dem ju ges bort. Att göra på det här viset underlättar också för dig att hålla det rent och snyggt hemma.

3. Förvaring under sängen

Skapa utrymme i ditt sovrum genom att förvara nödvändiga föremål under sängen. Denna plats fungerar som en slags förlängning till din garderob. Objekt som du sällan använder kan prioriteras för att lagras på detta sätt. Dessa kan inkludera exempelvis filtar och plånböcker. Rulla bara upp dem i behållare och skjut dem under sängen. För enkel åtkomst och upphämtning, det vill säga om du har lagrat många föremål på detta sätt, kan du fästa en etikett på utsidan av varje behållare. Att öva på detta alternativ kommer att skapa mer utrymme i ditt sovrum och undvika onödiga högar med ”grejer”.

4. Skapa fler lådor

Att köpa eller skapa fler lådor kommer att säkerställa att apparater som din dator eller skrivare inte befinner sig på golvet. Dessa typer av föremål har många kablar, så att ha dem på golvet ser inte bara stökigt ut, utan kan också vara riskabla eftersom de kan bli våta när du städar. Du kan köpa ett skrivbord som har flera lådor så att du kan placera din dator ovanpå och förvara ditt tangentbord, kablar och annan relaterad utrustning i lådorna.

5. Märk dina förvaringsutrymmen

Om ditt rum har många saker och det brukar ta lång tid att hitta det du söker, märk ditt lagringsutrymme. Det är bra när du har bråttom och vill få tag i ett visst föremål, då behöver du inte söka i hela ditt rum och slösa tid och förmodligen skapa ytterligare stökigheter.

6. Använd lagringsobjekt som är multifunktionella

Om du ska köpa ett bord till exempel, sök efter en modell som tjänar mer än en funktion. Överväg att köpa det bord som har hyllor, som gör att du kan lagra dina objekt som filer under den. Detta kommer att spara utrymme och därmed hålla ditt rum organiserat.

7. Förvara lite använda föremål utom räckhåll

För de artiklar som du sällan använder ska du försöka förvara dem långt borta från de som du däremot ofta använder. Detta gör att du snabbt kan hitta det du behöver och inte bry dig om föremål som du sällan använder. Denna praxis kommer exempelvis att hålla ditt sovrum bättre organiserat.

8. Använd okonventionella utrymmen

Få mer förvaringsutrymme genom att förvara några av dina dokument mellan sidorna i böcker. Föremål som paraplyer kan hängas på din sovrumsdörr så att du enkelt kan komma åt dem när du behöver det snabbt och kanske är stressad.

Om du övar på ovanstående tips kommer du att se hur enkelt det är att organisera ditt sovrum och eliminera eventuell oordning från hemmet.