att rengöra utomhus inför husförsälning

10 ytor utomhus att rengöra när du förbereder husförsäljning

Förbereder du inför husförsäljning? Se till att rengöra dessa 10 ytor utomhus, inklusive tak, avloppsrännor, trädgård, uppfart, gräsmatta, väggar, utomhusmöbler, pool, dammar och fönster. Kom ihåg att du kan få städhjälp av en städfirma i Eskilstuna till bra priser för att fixa till inför en husförsäljning!

Tips att rengöra utomhus inför husförsäljning

Tak

Taket är det första som folk ser när de kör eller går upp till din egendom, så se till att det är rent! Ta bort alla skräp som har lyckats hamna där och se till att mögel, fläckar och smuts rengörs. Att använda en högtryckstvätt på taket kommer att få det att se nyare ut och förlänga dess livslängd.

Hängrännor

Dina hängrännor kan fyllas med löv, grenar och lera över tiden. Att ha detta skräp som sticker ut från hängrännorna och syns från marken kommer att se oattraktivt ut. Inte bara det, det förhindrar också hängrännorna från att göra sitt riktiga jobb – att flytta vatten bort från ditt hem. Ta bort allt skräp från hängrännorna och tvätta sedan ner dem med en slang. Samtidigt, se till att dina stuprör är klara. Smutsiga hängrännor kan indikera för en köpare att huset egentligen inte har tagits om hand och bara ytrengjorts.

Trädgård

Ta bort alla ogräs, nedfallna grenar, kvistar och andra olika föremål från din trädgård. Beskär tillbaka övervuxna växter och låt lite ljus stråla ner på trädgårdsbädden. Detta kommer att göra din trädgård ren, prydlig och rymlig. Att ha en ren trädgård lämnar intrycket av att den är lätt att underhålla.

Uppfart

Se till att uppfarten sopas ren från lös smuts och att alla oljespill skrubbas bort. Ofta är smutsen på uppfarter ytlig, så att ordna för att den högtryckstvättas kan få den att se ut som ny igen.

Gräsmatta

Håll gräsmattan klippt och alla kantlinjer längs gångar och trädgårdsbäddar trimmade. Att ha en snygg gräsmatta speglar husets tillstånd och får gården att leva.

Yttre väggar

Börja med att borsta bort spindelväven som har samlats runt huset – kontrollera takutsprång, fönster, pelare och runt utomhusbelysning. Tvätta sedan ner alla yttre väggar. Allt vatten som har runnit ner på väggen kan ha lämnat fläckar eller mögel. Beroende på vilken typ av material som används på din yttervägg kan en högtryckstvätt användas här också.

Utemöbler

Rengör och ordna dina utemöbler, få dem att se presentabla ut och om du har en BBQ se till att fett har rengjorts från fettfällan, grillen och det omgivande området där fett kan ha stänkt.

Pool

Om du har en pool, se till att allt skräp som flyter på ytan eller sjunkit till botten tas bort. Fyll på vattnet till rätt nivå och behandla vattnet för att behålla den vackra blåa färgen – sista du vill är att poolen plötsligt blir grön på dagen när potentiella köpare kommer på besök.

Dammar och vattenfunktioner

Om du har några vattenfunktioner, se till att de är i bra skick och att allt alger eller överväxt har rensats bort. Döda växter och särskilt döda fiskar bör också tas bort.

Fönster

Arrangera för att alla dina fönster, insektsnät och fönsterkarmar ska rengöras. Genom att använda ett rengöringsmedel som skär igenom fett (som diskmedel) kan du se till att oljiga märken som lämnats av händer eller husdjur helt tas bort. Flugor och insekter brukar också lämna sina avföring på ytor runt fönster, men med lite vatten och en ren trasa kan du ta bort dessa droppar och lämna ytan ren igen.